Om

Bakom den här bloggen finns jag, en som är uppväxt bland böcker och bibliotek, alltid med penna och papper nära för att skriva. Men det var först under andra halvan av 10-talet jag bestämde mig för att bli vän med epitetet aspirerande författare och sikta mot att en dag bli utgiven. Jag har varit ute på den här berg- och dalbanan av refuseringar, skrivkramp och hybris ett tag nu och fruktar – med skräckblandad förtjusning och ett ständigt sug i magen – att jag aldrig kommer vilja kliva av. Trots alla nätter och dagar av tvivel, osäkerhet och ångest så är det här det bästa jag vet.

Jag växte upp med Maria Gripe, Astrid Lindgren, Kerstin Sundh och många andra vars fantastiska berättelser format min fantasi. Som barn önskade jag inget hellre än att hitta en dörr i min garderob eller mystiska meddelanden, en ande i en flaska, hål under rosenbuskar i mystiska trädgårdar.

Nu är jag vuxen med ett ganska vanligt vuxet liv. Men lika mycket nu som då älskar jag att förlora mig i böckernas värld, att komma bort från vanligheten ibland. Favoriter i vuxen ålder har blivit Donna Tartt, Carlos Ruiz Zafón, Gillian Flynn, Joyce Carol Oates, Ian McEwan, Gabriel García Márquez, John Ajvide Lindqvist, Kazou Ishiguro, Selma Lagerlöf och många andra. Någonstans där vill jag också röra mig som författare, i spänningen, mysterierna, fantasin, det mänskliga, det magiska och det fantastiska språket.

Utöver böcker är jag stor konsument av film och musik. Berättande i andra former som också inspirerar mitt skrivande. Älskar att vara i skogen, att vandra, cykla och stirra ut över havet i sällskap av mina egna tankar. Eller fika. Älskar att fika och prata om livet och böcker och skrivandet. Men som introvert behöver jag också mina små doser av ensamhet för återhämtning och ber du mig välja mellan en utekväll eller hemmakväll vinner alltid hemmet, familjen och såklart böckerna.

Foto: Alana Da Silva.