Testläsare

Att få respons på mina texter är något av det bästa jag vet. Jag ser det som otroligt värdefullt – faktiskt helt ovärderligt – med testläsare för att utveckla både det jag skriver och mig själv som skrivande person. Lika givande och roligt tycker jag det är att ge respons och att få vara del av någon annans process.

Har du ett manus men ingen testläsare, eller om du känner att du behöver en till, kontakta gärna mig nedan. Jag läser framför allt skönlitterära romanmanus som vänder sig till vuxna.

Vem är jag som testläsare?
Jag läser mycket och ofta (Jag nämner ett par favoritförfattare på sidan om mig) och är en närvarande och uppmärksam läsare. Jag skriver själv och vet hur det är att lämna ifrån sig text i olika stadier, och hur det är att ta emot respons. Därför tar jag rollen som testläsare på stort allvar och läser engagerat och med kunskap om grunderna. Jag har gått en termin på Jakobsbergs folkhögskolas författarskola med inriktning skönlitteratur där respons och textsamtal var en stor del av kursen. Jag har även läst kurser i litteraturvetenskap, skrivande och copywriting. Till vardags arbetar jag som filmproducent och omger mig dagligen med berättandet i olika former.

Så här säger andra vars manus jag tidigare testläst:

Marias testläsning av mitt manus gav mig den konstruktiva feedback och de uppmuntrande ord jag behövde för att komma vidare. Hennes pedagogiska råd kring berättartekniska grepp gjorde det lätt att göra mig av med onödiga sidospår och överflödiga karaktärer, och istället mejsla fram huvudintrigen. Det är en konst att kunna leverera den typen av feedback på ett sätt som landar väl hos mottagaren, och den konsten bemästrar Maria.

/Catherine wrinspo.se

Maria gav mig konstruktiv feedback med fokus på styrkorna i texten och tydliga exempel på vilka problem som fanns vilket gjorde det lätt att förstå. Hon tog viktiga delar i beaktning, som dramaturgi, vändpunkter, språk, form, karaktärer med mera och kom med konkreta förslag på förändringar att prova för att komma vidare med texten.

/Elham

Hör av dig via formuläret nedan för kontakt.