En andra chans

Första manuset förtjänar en andra chans, innan jag släpper det och går vidare för att ge andra manuset en ärlig chans. Det går inte att klippa banden riktigt än. En dag ska jag skriva ett avskedsbrev till mina karaktärer men innan dess får de lite mer av min tid, vi har ändå hängt i över tre år så varför inte?

I april dök möjligheten att skicka till en ny testläsare upp och efter det föddes åter hopp och lust att fortsätta. Det är fantastiskt vad ett par nya ögon kan göra. Självklara saker jag inte tänkt på tidigare uppenbarar sig och det har väckt lusten att testa igen, tänka ut nytt, tänka ut bättre. Vad händer om jag gör så här?
Den här historien har redan blivit refuserad och det finns en frihet i det, det finns inget att förlora. Nu kan jag göra vad jag vill med den. Det har jag naturligtvis kunnat hela tiden, men jag fattar det nu. Jag älskar verkligen återkoppling.

I tidigare inlägg skrev jag att manuset kanske har gjort sitt och mår bäst av att glömmas bort ett tag men det var alltså lättare sagt än gjort. Skrivåret 2020 har också varit lite oklart, förutom att jag sökt olika utbildningar och funderat på vem mitt författarjag är (svaret har ännu inte gett sig till känna). Men nu blir planen att redigera en vända till innan sommaren och testa på nytt hos förlag.

Hade det inte varit för det nyfunna hoppet hade jag tänkt publicera delar av manuset här, kanske hela, men avvaktar med det. Att bygga på den här sidan med mitt skönlitterära skrivande får helt enkelt vänta, även om jag är nyfiken på om det skulle ge någon respons.

Samtidigt fortsätter jag skissa på innehåll och struktur till andra manuset. Blir jag antagen till någon skola så blir det projektet att jobba med. Så på sätt och vis passar det bra. Andra manuset känns väldigt mycket som ett höstprojekt, en berättelse som verkar vilja utspela sig till största delen i ett mörkt sovrum i en trång lägenhet. Sorgligt men hoppfullt mot slutet, det verkar vara en återkommande grej.

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.