Tankens kraft

Jag tar ett andetag, drar in det genom näsan och ner i lungorna. I luftströmmen som far genom min kropp skapar jag världen. En hemlig plats för oss att mötas på. Jag andas in och tänder solen mot en blå himmel, låter träden sträcker sina grenar uppåt och ser dem veckla ut sina löv. Maskrosor skjuter upp ur gräset, blommar och förvandlas till mjuka klot, redo att lösas upp och försvinna. 

Jag andas ut. När luften passerar mina läppar har jag min kind tätt tätt emot din och vi blåser tillsammans. Vi ser fröna med sina vita paraplyer virvla iväg i vinden mot himlen. Jag andas in och skapar vår värld, jag andas ut och lyssnar till ditt skratt och ber om din hjälp, du som också snart ska lämna mig och bli en del av världen. Hjälp mig blåsa bort varenda frö, tills det inte finns några kvar. Blås ut, så långt det går. Ner i ett tungt mörker andas vi. Ner och ut i ljuset.

Jag vet att jag vid någon punkt måste släppa taget om vår plats för att få möta dig i verkligheten. Jag vet att det kommer bli tufft. Jag kommer vara rädd. Jag kommer gå sönder. Men då ska jag tänka på ett porlande kiknande skratt som bara kan födas ur små källor av ren glädje och nyfikenhet. Som dina första möten med världens små och stora mysterier. Som maskrosfrön i vinden. Och jag ska tänka att alla våra rädslor ryms under de små fjuniga paraplyerna och att vi kan blåsa bort dem lika lätt.

För varje värk som sköljer genom min kropp ska jag tänka på detta. Där hämtar jag kraft. I varje andetag kommer du finnas med mig. Lika verklig i tanken som du är i mig, där ditt hjärta redan har slagit miljontals slag för att bli till. Och snart är du här. Älskade barn. Hjälp mig bara andas en gång till. 

För dig ska jag vara stark och lugn.
Ett andetag i sänder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.