Tygpåsar, varken mer eller mindre

En av mina allra första tygpåsar köpte jag i London hösten 2005. Den var vit med ett screentryck av Jesus med armarna utsträckta som om han hängde på korset. I ena handen håller han en iPod och den vita sladden går till lurarna i hans öron. Under bilden står det ”Jesus is listening but not to you.” Fyndigt tyckte jag. Det tyckte antagligen inte den präst som stirrade ut mig på tunnelbanan när jag var på väg hem en kväll. I vilket fall älskade jag min tygpåse och använde den tills den föll sönder.

I höstas när jag var på bokmässan hade jag med kameran för att ta bilder till bloggen vilket slutade med att jag bara tog bilder på tygpåsarna människor bar runt på. Istället för mässbilder på böcker och författare och en text om själva mässan så blev det ett inlägg om påsarna istället.

Sedan dess har jag sett tygpåsar vart jag än tittat,  Baader-Meinhof fenomenet. Och jag har haft en idé om att fortsätta samla bilder på alla fina påsar som folk bär omkring på. Fördelarna med tygpåsar är många men jag gillar dem framförallt för att de kommer i så många kreativa utföranden.

Så nu har jag gjort slag i saken och skapat instagramkontot @tygpasar Följ gärna om du gillar tygpåsar. Och varje helg lägger jag upp alla veckans bilder under kategorin Tygpåsar här på bloggen.

Det var dagens inlägg. Tygpåsar. Varken mer eller mindre.

Tygpåsen med Jesus hänger under jackan. Bilderna är tagna innan sociala medier och genomtänkta instagrambilder. De här fotona tog jag antagligen bara för att göra slut på filmen i kameran.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.